13
Jul

Ah ta čas !!

Vsi bi vse radi, vse počeli, povsod bili, z vsemi se družili, fajn se imeli…sedaj na morju, istočasno v hribih, pa z otroci, pa doma počistili, skuhali, se družili s prijatelji ….a kot vemo, ni mogoče. Čas je potrebno razdeliti na 24ur. In ravno čas je beseda, ki nam vedno prav pride. Ravno to besedo največkrat izkoristimo, jo zlorabimo in še kako prav nam pride za dober IZGOVOR.

Pomislite kaj bi bilo, če je ne bi bilo! Izgovorov bi kar naenkrat zmanjkalo. In ravno ta izgovor, se največkrat uporablja pri športu. Ko vprašamo zakaj se ne odločajo za rekreacijo, predvsem zakaj si ne morejo dobiti manj kot uro časa za prezračiti misli in okrepit telo, dobimo vedno enak odgovor-IZGOVOR. Ta prekleti čas!

Če bi se le zavedali, da  ravno ta čas, katerega si zase ne vzamemo, vpliva na kvaliteto vsega ostalega časa, bi čisto drugače reagirali. Ko smo sami s seboj, bodisi med hojo ali tekom, zmanjšamo stres, odvržemo slabe misli in pridobimo ogromno energije za ostale dejavnosti. Telo s tem ne izčrpamo  (kot večina to misli in s tem uporablja drugi najpogostejši razlog – UTRUJENOST) ,ampak okrepimo in dobimo neverjetni zagon za vse; kot bi se ponovno prebudili.

Tek  po opravkih, po otroke v šolo, po trgovinah, zamujanje v službo, sestanki…..vse to privede do misli, da je to še kako zadostni šport. Ampak četudi smo v neprestanem gibanju ves dan, se moramo zavedati, da ta tek nima nikakršne veze s športom.

Ko bomo to razumeli, je čas, da si res vzamemo urico zase-za šport. Ker šport in pravilno prehranjevanje je izrednega pomena za zdravje. Ta kombinacija pa je nujna za kvaliteten potek dneva.

Si mislite, da ni mogoče? Da je časa res premalo?

Ponudimo vam par nasvetov:

Povabi prijatelja!

S prijateljem bo vedno lažje. Ko ti bo volja upadla, ko ne bo več prave motivacije, te bo prijatelj vedno potegnil s seboj. Prej sam nad sabo obupaš, kot pa prijatelja zavrneš. Ob enem se pa še družite in kvalitetno izkoristite čas.

Ti preveč časa pobere služba?

Si eden tistih, ki je v službi več kot 10 ur dnevno? Nimaš časa niti za prijatelje kaj šele za šport? NAPAKA! Zavedati se moraš, da ravno tvoje telo potrebuje šport za premagovanje stresa. S športom boš opravljal službene obveznosti z bistveno manjšim stresom.  Tudi 45 min tek še kako dobro dene.

Imaš otroke ?

Prevečkrat pozabimo, da šport z otroci pomeni nepozabno zabavo. Nogomet, rolerji, kolo, hoja v hribe, igra »gnilo jajce«….vse to in še več je, tako za vas kot za otroke, neverjetna bomba pozitivne energije. Druženje s športom nas bo še bolj zbližalo.

Ti ne predstavlja problem zgodnje prebujanje?

SUPER. Najboljša izbira. Šport v jutranjih urah je najboljša izbira za dan z nasmeškom! Energija, ki jo bomo dobili, nas bo spremljala ves dan.

Imaš malico več kot urico?

Prinesi si malico od doma in ta čas izkoristi za obisk telovadnice.  Zavedaj se, da 45 min treninga je čisto dovolj za telo. Hiter tuš in še je čas za malico.

Še vedno nimaš časa med tednom?

Izkoristi vikend, čez čas se boš počutil tako dobro, da ti bo normalno si vzeti urico tudi med tednom. Šport je edina zdrava odvisnost!

ČAS je za urico ČASA. ČAS je, da se primemo v roke. ČAS je, da razumemo, da so stvari, ki lahko počakajo. ČAS je za pravo organizacijo. ČAS je, da prekinemo z izgovori in prenehamo zlorabljati to besedo.

ČAS je za NAS! Zato kvalitetno izkoristimo ta ČAS!