28
Jun

Bi rada…a ne gre…

Bi rada…a ne gre…ne  jem, a se redim…joj, kaj je z mano narobe.???!!!! Zakaj ne gre??? Pa tako se maltram!!! Saj ne jem!!! Potem zakaj ne gre?? A ni to dovolj???!!

»Želim si biti suha, to poletje bom pa blestela v kopalkah …ooo, danes pa grem na  fitnes…ker želim biti suha!! Ne bom jedla, ker želim biti suha! Zajtrk jogurt, kosilo nekaj na hitro…ah, večerjo bom pa kar preskočila…saj ne rabim! Joj,…. zakaj ne shujšam, saj ne jem? Saj vsake toliko tečem, gibam…zakaj sem potem vsa »mlahava«??? Zakaj nimam moči, saj ne jem???!! Zakaj se mi nič ne pozna, pa že mesece hodim na vadbo??? Joj, z mojim telesom je nekaj narobe!! Nimam pravih mišic!!! Mogoče nimam prave genetike?!!! To bo!!! Genetika! Absolutno genetika je kriva!! Ker ne jem in vadim! Pa nič!!! Vsak dan, vadim! In ne jem! Skoraj nič ne dam v usta!!! Pol zakaj tako??? Zakaj se mi nič ne pozna??!!!«

Iskrena izpoved naše vadeče, ki se nam je zdela kot nalašč povedana za vse tiste, ki se srečate s podobno težavo.

Tako zmedena je prihajala k nam, leta in leta, dan za dnem vsa jezna. In samo besedo zakaj, zakaj in zakaj je uporabljala. In za čisto vsak zakaj je dobila odgovor…seveda svoj odgovor, zanjo čisto logičen odgovor. Ne je, in ni rezultatov. Le kako? Ne je in nima moči. Čudno, a ne??  Čisto mali zakajček je postala. Ni bilo časa za odgovor…ker nas je vedno in znova zakajček prekinil. In vedno in znova je poudarjala, da ne je. In vedno in znova se čudila, kako nima moči. In vedno in znova spreminjala načrtovano vadbo.

Na kar je dan prišel, ko je prikorakala vsa vesela in brez zakajčka, samozavestno pristopila. Odločila se je za ŠPORT in ne za STRADANJE. In začela jesti. In začela migati. In začela uživati v tem kar dela. Pa tudi poslušna je postala in se prepustila strokovnjakom.

In rezultat? Veliko veselje, zadovoljstvo, ogromna samozavest, dobro počutje in ja….to poletje je res bilo drugačno zanjo. Všeč si je bila!! In dosegla tisto kar je vedno želela. Z dobro voljo in veseljem! S hrano in veliko moči! Z uživanjem in z ogromno energije.

Vedno velja eno in isto pravilo. Uživajmo, uživajmo in uživajmo! V vsem kar počnemo moramo uživati. Naj bodo naši hobiji, naše veselje. Šport je zdravilo za marsikaj. Drži nas mladostne, energične, vesele in pozitivne. To je pa tudi glavno kar potrebujemo 😉

Naj bo to hoja, tek, brcanje žoge….naj bo kar koli….šport združuje in ohranja »pozitivo«, ki je v nas. Bodimo vedno športni!  Bodimo vedno pozitivni!