FITBOX

Gofit

Boks je od nekdaj veljal za trd in naporen šport, pa tudi za zelo krut in nevaren šport. Nekako se moramo strinjati, ko govorimo o tekmovalnem boksu.

Boks pa je vse bolj priljubljen tudi kot oblika vadbe za rekreativce. In ko ti pojasnimo zakaj, boš želel/a preveriti.In ne skrbite, na treningih bo udarce dobivala le boksarska vreča. Vaš obraz je na varnem.

Kalorije bodo kar bežale od vas

Na enem treningu boksa lahko porabite okoli 500 kalorij. Če je trening zelo intenziven, pa se da pokuriti tudi 1000 kalorij.

Boks je odličen za kardiovaskularni sistem

Boks bo izboljšal vaš srčno žilni sistem, saj bo kri lažje, bolje in hitreje krožila po vašem telesu. Zdravo in močno srce je osnova vsakega živega bitja in seveda odločilno za zdravo življenje.

Samozavest
Boks je izjemen pripomoček za dvig samozavesti. S vsakim treningom boste močnejši, kondicija se bo izboljšala, seveda pa se bo poznalo tudi na postavi.

Boks odžene stres Z vsakim udarcem, pa naj bo to direkt, kroše ali aperkat se bo napetost v vašem telesu zmanjšala.Raziskave so pokazale, da boks z vsakim udarcem pomaga olajšati fizični in psihični stres. Z boksom boste uspešno zmanjšali količino stresnega hormona, in na drugi strani povečali količino endorfinov (hormon sreče).