11
Maj

Kite Bootcamp trip Sardegna

Organizirali smo prvi športno rekreativni izlet na Sardinijo. Ekipa 12 ljudi se je odpravila na jugo-zahod tega čudovitega otoka, ki sicer ni tako turistično poznan kot sever,  je pa pravi raj za kajtarje.

Za naš domači »spot« smo si izbrali Punta Trettu, kjer je tudi kajtarski kamp Kite Village Saredegna, baza večkratnega prvaka Giacoma Barbierija. Konstanten veter, nizka in mirna voda ter obširni zalivi nudijo idealne pogoje za kajtanje. Poleg tega pa se lahko tukaj ta šport izvaja ne glede na to iz katere smeri piha veter, kar vsi poznavalci zelo cenijo saj so takšni pogoji precej redki. Lokacija je tudi primerna za popolne začetnike, ki bi se športa radi naučili saj je podlaga mehka in je prostora  za učenje res veliko. Če koga veter zanese malo dlje, pa je ekipa v kampu vedno v pripravljenosti za reševanje z gumenjaki.

 

Nameščeni smo bili  v apartmajskih hišicah 20 minut stran od samega spota na polotoku Sant’Antiocco v kraju Calassetta, kjer je manjše mestece s trgovinami in restavracijami ter peščenimi in kamnitimi plažami s kristalno vodo.  Apartmajsko naselje združuje več hišic, ki so med seboj povezane in zato lahko sprejmejo tudi večje skupine ljudi.

 

 

Naš dan pa je potekal nekako tako, da smo začeli s skupnim zajtrkom, potem smo odšli do bližnje plaže na jutranjo Bootcamp vadbo, da smo se ogreli za popoldansko kajtanje.  Nato smo počasi naložili kombije z opremo in se odpravili na spot. Po kavici in klepetu s prijaznim osebjem kampa smo vzeli opremo in se predali vetru. Razen kakšne pavze za sendvič ali kavico v baru smo z vetrom rajali običajno vse do večera in se nato zbrali ter odšli nazaj proti apartmajem kjer smo pripravili skupno večerjo. Vsak apartma ima tudi svoj žar in predvsem smo uživali, ko nam je lokalni ribič prinesel sveže ribe. Druženje je pomemben dejavnik tovrstnih izletov, pa tudi kajtanje je kot šport družabne sorte. Tega se zavedajo tudi v kampu kjer vedno organizirajo kakšen družabni večer, tokrat smo imeli dva – skupna večerja ter zabava z d.j.-em, ki je trajala pozno v noč.

 

 

Poleg kajtanja pa smo organizirali tudi tri izlete. Odšli smo na kratek sprehod in ogled mesta Cagliari, ki je oddaljen približno uro vožnje od samega spota proti vzhodu. Na poti proti vzhodu je vredno omeniti čudovito plažo Chia in le 30 min oddaljeno plažo Porto Pino. Odpeljali smo se tudi po zahodni obali v smeri proti Iglesias in Buggaru,  kjer je narava zelo bogata in slikovita. Ogledali smo si nekaj čudovitih peščenih plaž in mogočnih klifov, kot lahko vidite tudi na slikah. V bližini, približno 30 minut vožnje stran od spota je tudi dvo-točkovni wake park z raznimi elementi. Zadnji dan pa smo se odpeljali tudi na sever, namenjeni smo bili v Porto Pollo. Čudovit zalivček s kristalno vodo in športno rekreacijskim centrom, kjer se prakticira zlasti windsurf je pa tudi kajtanje mogoče, čeprav je bolj valovito in bi bilo bolj idealno za wave deskarje.  Za konec, na poti v pristanišče, pa smo opravili še kratek postanek v najbolj mondenem delu Sardinije in sicer v Porto Cervu  ter na popularni obali Costa Smeralda.

 

 

Če govorimo o pozitivnih točkah moramo povedati tudi, da Sardinija ne samo ponuja veliko aktivnosti in zanimivosti, ampak je južni del v nasprotju s severnem tudi  precej ugoden.  Življenjski standard je bistveno nižji in cene so, tako v trgovinah kot v restavracijah in barih, primerljive slovenskim.

Ker je Sardinija vseh očarala z vsem kar ponuja, bomo v kratkem spet organizirali še eno ekspedicijo, najverjetneje v juliju in/ali v septembru. Vabljen je vsak, ki si želi športne dogodivščine in dobre družbe. Točen termin in vse ostale podrobnosti bomo objavili na naši facebook  strani Gofit.