17
Dec

Ne čakaj novega leta, začni zdaj!

Ne čakaj novega leta, začni zdaj!

Vsi poznamo klišejske zaobljube, cilje in plane, ki ji delamo ob prehodu iz starega v novo leto. In prav je tako. Vendar pa ni potrebno, da vse naše želje po spremembi prelagamo na obdobje, ko se staro leto zaključi in novo začne. Že res, da je v tem ogromno simbolike in prav je da na prehodu razmislimo o tem, kaj si želimo spremeniti, izboljšati, se novega naučiti, vendar raje izberimo manj, pa se tega dosledno držimo, kot pa da si naredimo seznam, ki nas še s svojo dolžino spravi v dvomljivo voljo, kaj hitro pa na njegovo vsebino pozabimo.

Zato predlagamo, da si cilje porazdelite, naj bodo tedenski, mesečni, polletni in da nekatere od njih začnete uresničevati že zdaj. Ni potrebno čakati ne novega leta, ne naslednje meseca in ne naslednjega ponedeljka.

Ne čakaj novega leta, začni zdaj!

Začnite zdaj! Zapišite želje, zapišite cilje, naj  bodo realni, dosegljivi in določite jim časovni okvir, da boste lahko spremljali uspešnost realizacije. Več o ciljih in motivaciji si lahko preberete tukaj. Dajte, storite to zase, za boljši jutri! Začnite z malimi koraki, kot na primer:

30 sek plankanja dnevno,

30 počepov,

10 strani prebrane knjige,

5 min zase v tišini,

2 kosa zelenjave več na dan …

… karkoli, le da vas sprememba vodi v želeno smer. Saj veste, mali koraki vodijo do velikih uspehov!

Pa srečno! 🙂