4
Dec

Vpliv slabe drže

Človeško telo je izjemno tudi, ko mu odstranimo mišice, fascijo, živce in skelet in na ogled pustimo samo krvno žilni sistem. Opazite, da brez vseh omenjenih struktur še vedno dobimo enako obliko glave? Enako bi lahko rekli, če bi na ogled postavili samo fascijo ali pa živčni sistem.

 

Vpliv slabe drže

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na tej sliki je jasno razvidna oblika obraza in vratu sestavljena samo iz žil. Zdaj si pa predstavljajte, da imate slabo držo, glavo nagnjeno naprej in notranjo rotacijo ramen. Kako takšna drža vpliva na pretok krvi po telesu? Če pogledate debelejšo strukturo na vratu, lahko sklepamo, da gre za vratno arterijo. Ta igra pomembno vlogo, ko govorimo o oskrbi vratu, obraza in možganov s hranilnimi snovmi prek krvi. Nagnjena glava naprej (kot posledica dolgotrajne uporabe telefona, slabega stresnega odziva,itd.) lahko pritisne na glavne žile in zmanjša pretok krvi v možgane, kar lahko povzroči utrujenost, nespečnost, depresijo in utesnjenost. Poleg tega pa tudi težave s kožo.

Zaključimo lahko, da slaba drža, v tem primeru nagib glave naprej, lahko vpliva ne samo na gibljivost in kronične bolečine okoli vratu in ramen, ampak lahko taka disfunkcija vpliva na vaše možganske funkcije in stanje kože.