26
Nov

Zgodba Nataše Cotič: Nikoli več ne želim biti takšna, kot sem bila

Pred dobrimi tremi desetletji, ko je Nataša Cotič privekala na svet, ni niti približno slutila bitke, iz katere je kot zmagovalka pred kratkim tudi izstopila. Njena močna volja, ki jo je spravila iz obupa, zaprtosti pred svetom in zanikanjem sebe ji je pomagala, da danes ponosno stoji na trdnih tleh in z optimizmom stopa v nov dan.

Čeprav se v življenju praktično vsak spopada s težavami pa jim je navsezadnje le redko kdo tudi kos. Kljub reševanju iz navidezno brezizhodne situacije trnova pot pušča posledice, ki jim je treba pogledati globoko v oči in se z njimi soočiti. Vzroki za duševne stiske največkrat ležijo v otroštvu, ko si svoje emocije razlagamo po svoje, niti približno pa se ne zavedamo, da nam ravno ta »svojeglavost« kasneje prinese največje ovire pri osebnostni rasti in razumevanju sveta okoli nas. Ena teh ovir je nezdravo in nepravilno prehranjevanje, ki vodi v debelost.

Natašo Cotič sta v preteklosti močno zaznamovala njena prekomerna telesna teža in večno vprašanje kako shujšati, zaradi katerih je padla v depresijo, njena nizka samopodoba pa se je z željo po lepih oblačilih le še poglabljala. Misel je energija in kar so ji misli prinesle, se je poznalo na fizičnem telesu v obliki bolečin v nogah, sklepih in v povečanemu pritisku. Vse svoje življenje je bila močne postave, po porodu, ki ji je sledila poporodna depresija pa ji je prinesla še dodatnih 30 kg. Sledila je operacija želodca, saj nikakor ni mogla shujšati. Karkoli je poskusila, ni imelo razen jo-jo efekta, nobenega pozitivnega učinka. Po operaciji je v približno sedmih mesecih sicer res izgubila 20 kg, a temu je sledila izrazita povešenost kože in izguba mišične mase.

Hrepenenje po želeni postavi je rinilo vedno bolj na površje. Spoznanje, da je sprememba nujna, se je razvilo v trdno odločitev, ko je po 33-ih začela s telovadbo.  Letos februarja je postala član fitnes studia GoFit iz Nove Gorice. Nejeverni Tomaž, ki je Natašinemu umu nizal občutke dvoma, se je izkazal kot velika laž, saj je zmagala njena močna želja po spremembi. Že v prvih treh mesecih je opazila rezultat v kilogramih, centimetrih in izgledu. Pravi celo, da je postala malce zasvojena, saj je vsakič, ko so jo občutki dvoma vlekli proti tlom, vstala in odvihrala na telovadbo.

Osebno trenerstvo pod vodstvom Matjaža Komela je prinašal žarek upanja vsak dan, ko je z različnimi sklopi kardio vadb in vadb za moč začela pridobivati mišično maso in izgubljati centimetre. Skrb njenega trenerja je bila tudi stroga določitev prehrambnega režima, saj so pravila prehranjevanja ključen del procesa hujšanja. Nataša je človek, ki potrebuje veliko motivacije in s podporo trenerja Matjaža Komela jo je ogromno prejemala – predvsem na ravni samozavesti.

Danes Nataša Cotič razume problem hujšanja, s katerim se je borila vse svoje življenje. Hkrati ve, da je za korenito spremembo potrebno ogromno odrekanja in močne volje. Odkar je v GoFit-u, je izgubila 10 kg, pridobila mišično maso, svoje telo pa preoblikovala. Pravi, da je počutje enkratno. Do naslednjega poletja si je zadala nov cilj – raven trebuh. Večja samozavest in zadovoljstvo, ko končno vidiš, da lahko z veliko truda in odrekanja dosežeš, kar želiš, sta njena življenjska pridobitev na duševni ravni. Nikoli več si ne želi biti takšna, kot je bila, trma in vztrajnost pa sta v tem primeru zagotovo njena največja atributa. Nataša je velika oboževalka studia GoFit in ga priporoča vsem, ki imajo težave s prekomerno težo. Zakaj bi namreč reševali tovrstne težave s tabletami ali drugimi ekstremnimi prijemi? Resni trenerji, ki dajejo resne rezultate iz izkustva Nataše zagotavljajo uspeh. Po njenih besedah, ki jih rada občasno začini z duhovitostjo, pa bo studio GoFit obiskovala tako dolgo, dokler ji Matjaž sam ne bo rekel – ne hodi.

PREJ:

Zgodba Nataše Cotič: Nikoli več ne želim biti takšna, kot sem bila

 

 

 

 

 

 

 

 

POTEM :

Zgodba Nataše Cotič: Nikoli več ne želim biti takšna, kot sem bila

Zgodba Nataše Cotič: Nikoli več ne želim biti takšna, kot sem bila

 

 

 

 

 

 

 

 

Besedilo: Alenka Zapušek