24
Sep

Zgodba Valentine Vidmar : “Kaj se je v teh 120ih dnevih spremenilo? Vse, čisto vse!”

Zgodba Valentine Vidmar : "Kaj se je v teh 120ih dnevih spremenilo? Vse, čisto vse!"

Človek enostavno zaplava v lene vode. Poležavanja na kavču, prenajedanje in grickanje ob gledanju film in nič telesne aktivnosti… Vse to sem bila tudi jaz. Neuravnotežena prehrana in nič telesne aktivnosti me je privedlo do tega, da mi je že vsaka manjša fizična aktivnost predstavljala oviro. Potrebno se je bilo spraviti v red. Potrebno je bilo začeti znova… iz osnov.
Nekega jutra, sem ob poslušanju Radia Robin zasledila, da pripravlja Radio Robin, v sodelovanju z Fitness centrom GoFitom in ABP Sport Nutrition, 120 dnevni fit izziv. Porajala se je misel »zakaj pa ne«? V par stavkih sem se predstavila, prilepila fotografijo in prijava je bila oddana.
Nekega dne, ko sem kot vedno poležavala na kavču, je zazvonil telefon. Bila sem izbrana. Prvega marca sva se s »sotrpinom« prvič predstavila v etru Radiu Robin, naslednji dan pa prvič skočila v športna oblačila.
Vsa navdušena sem na petek, 2.3.2018, prispela v Fitness center Gofit, brez nikakršnih pričakovanj, predvsem pa brez kondicije. Pred mano je bil prvi trening – kondicijski. Prvih 45 min je bilo za mano. Vsa »uničena« sem se povzpela po stopnicah po torbo, ko se je za nazaj pojavila prva ovira… tisto stopnišče, ki je za naju z Erikom še nekaj treningov matralo ☺ Dnevi so minevali, treningi so se stopnjevali, kondicija naraščala in kilogrami padali. Vse vadbe, ki so se mi v začetku zdele nemogoče, so sedaj postale moj vsakdan. Vsak trening, ki je bil pred mano je bil skrbno načrtovan. Vaje so bile prilagojene tako mojim željam, kot trenutnim potrebam. En dan smo pozornost namenjali rokam, spet drugi nogam, v celotnem ospredju pa je bilo celotno telo. Po vsakem končanem treningu sem z veseljem razmišljala, kaj bodo zame pripravili naslednji dan.

Kljub vsemu, pa mi ni bilo vedno vse z rožicami postlano. Prišli so dnevi, ko mi je po mislih švigala želja po sladkem, ali velika nejevolja se usesti v avto in se odpeljati na trening. Na tem mestu mi je v pomoč priskočil fant, ki je moje misli po sladkem preusmeril na kaj drugega ter osebni trener, ki je vsak moj izgovor, da ne uspem priti na trening obrnil v motivacijo.
Drugi izziv tega 120 dnevnega fit izziva je bila sprememba prehranjevalnih navad, ki je zame predstavljala največji izziv, saj sem zelo izbirčna že od malih nog. Za začetek smo dobili nekaj napotkov s strani osebnega trenerja, ki sva jih morala v prvem tednu prezrcaliti v knjižico, v katero smo beležili prehrano. Po prvem tednu, je moja knjižica zgledala kot knjiga, ki je prišla v otroške roke. Vsi zapiski so bili prečrtani in popravljeni s pripisi “to ven”, “to dopoldan”, “to zvečer”… Po tednu dni sem se prvič res vprašala, kako bom jaz sploh preživela. V vsej tej trmi, sem preučila vso možno prehrano. Trener mi je ostajal vedno na razpolago, da sem mu prek sporočil vsak petek in svetek, podnevi ali ponoči pisala vsa vprašanja, ki so se mi porajala. Počasi sem se navajala novemu načinu življenja.
Zdaj pa bistvo… Kaj se je v teh 120ih dnevih spremenilo? Vse, čisto vse! Izboljšala sem svojo kondicijo, oklestila ogromno centimetrov, izoblikovala mišični tonus in začela razmišljati drugače. Nenazadnje so te ure v telovadnici prinese tudi veliko število novih prijateljev, s katerimi skupaj korakamo proti ciljem, ki smo si jih osebno zastavili.

Za zaključek ogromna zahvala osebnim trenerjem GoFita. Matjaž Komel, Teo Masten in Rok Markočič hvala za vse vzpodbudne besede, nasvete in postavljene treninge. Celotni ekipi Radia Robin za motivacijo ob treningih ter seveda hvala Danijel Ranič iz Abp sport nutrition, za vse super nasvete glede prehrane. Vsakemu posamezniku, ki to bere pa polagam na srce… vredno je poskusiti, saj s takšno ekipo je uspeh zagotovljen – preverjeno!

Pa še slaba plat 120 dnevnega fit izziva? Preprosto! Nakupi novih oblačil, le da tu najbolj trpi moja denarnica 🙂

Valentina Vidmar